Ministrica Nataša Tramišak u Osijek donijela novi ugovor za Medicinski fakultet vrijedan 1,6 milijuna kuna!

Ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Nataša Tramišak i dekan Medicinskog fakulteta Osijek prof. dr. sc. Ivica Mihaljević danas (4. prosinca 2021. godine) potpisali su Ugovor o sufinanciranju radova i usluga za projekt adaptacije podrumskih prostora za nastavne potrebe Medicinskog fakulteta u Osijeku. Ugovor je vrijedan 1,6 milijuna kuna.

– Osiguranjem ovih sredstva možemo urediti 800 četvornih metara podrumskih prostorija Fakulteta te ih prenamijeniti u nastavne prostore, kojih nam zaista puno nedostaje. Sada imamo više od 1.000 studenata na svim studijima, a s njemačkim studentima i poslijediplomskim studijima bit će ih oko 1.400. Svake godine imat ćemo i po 60 novih njemačkih studenata, pa su nam prostori neophodni kako bismo kvalitetno provodili naše programe. U narednom razdoblju planiramo izgraditi 3. i 4. kat našeg Fakulteta, koji je i izgrađen za potrebe temeljnih medicinskih znanosti, a sada su potrebe znatno veće – rekao dekan Ivica Mihaljević i zahvalio županu Ivanu Anušiću, gradonačelniku Osijeka Ivanu Radiću i ministrici Nataši Tramišak na brzoj realizaciji ovoga projekta.

Ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Nataša Tramišak istaknula da je potpisivanje ugovora nastavak dobre suradnje s Fakultetom.

– Novi Objedinjeni hitni prijem je najveća investicija u posljednjih 30 godina na području KBC Osijek, a ujedno se širi i Medicinski fakultet koji je pokrenuo novi studij na njemačkom jeziku te su već ove godine primili nove studente. U ovakvim primjerima vidimo potencijal da se u Osijek ljudi počinju doseljavati. Vjerujem da će ovih 1,6 milijuna kuna vrlo brzo biti namjenski utrošeno, a naravno da ćemo i dalje stajati na raspolaganju kako bismo pomogli i daljnju nadogradnju same zgrade Medicinskog fakulteta – kazala je ministrica Nataša Tramišak.