Roditelji odgojitelji došli Tomaševiću pred stan i razvili transparent: ‘Spavaš li mirno Tomica‘

Nakon niza prosvjeda ispred zagrebačkog Gradskog poglavarstva roditelji odgojitelji odlučili su promijeniti taktiku. S obzirom na to da gradonačelnik Tomislav Tomašević ne odustaje od ukidanja njihovih dosadašnjih novčanih prava, nekolicina je večeras došla s transparentima ispred njegova stana, javlja HRT.

– Njegov posao je da bude gradonačelnik i njegov posao bi trebao biti 24 sata dnevno, došli smo ga podsjetiti da misli na nas, rekla je Ljiljana Dragić, majka odgojiteljica i organizatorica prosvjeda inicijative “Djeca su budućnost”.

image

– Nakon tog jednog mira i zajedništva u kući, među djecom, i majka koja dočekuje doma dječicu i svog muža, sad bi ona trebala ići raditi s 40 godina i bolesna, kazala je Olga Cvitanić Vrbanić.

Desetak prosvjednika je pred Tomaševićevom zgradom razvilo tranparent na kojem piše ‘Spavaš li mirno Tomica’.

image

Podsjetimo, predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Joško Klisović u utorak je, na sastanku s predstavnicima roditelja odgojitelja koji se protive ukidanju te mjere, najavio da će Klub zastupnika SDP-a amandmanom na prijedlog gradskog proračuna predložiti da se više novca izdvoji za vrtiće.

Klisović je kazao kako će jedan od SDP-ovih amandmana na gradski proračun za iduću godinu biti vezan uz mjeru roditelj odgojitelj, odnosno uz svojevrsne kompenzacijske mjere koje bi uz nju morale ići.

image

– Dakle, naš amandman će biti usmjeren na to da se povećaju sredstva za iznajmljivanje poslovnih prostora koji bi se pretvorili u vrtiće i zapošljavanje novih teta odgojiteljica u vrtićima koje bi vodile brigu o djeci, istaknuo je, javlja HRT.

image
image
image
image
image
image
image
image
image
image