Plenković dolazi u Osijek i otvara Adventiranje! Na Dan Grada ‘Donosi’ OLT – Županiji! Za razvoj Osijeka!

Nakon svečane sjednice premijer, župan i gradonačelnik će u 18.30 u Parku kralja Tomislava otvoriti će manifestaciju Adventiranje.

Grad Osijek danas počinje obilježavati Dan grada, pripremljen je bogat program, a središnji dio proslave bit će svečana sjednica Gradskog vijeća 2. prosinca,  s početkom u 17 sati u Hrvatskom narodnom kazalištu.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković dolazi u Osijek. Sa sobom nosi Odluku s 85. Sjednice Vlade, onu o darovanju nekretnine u k.o. Osijek, u svrhu provedbe programa revitalizacije ‘brownfield’ područja OLT Osijek.

Uručiti će ju županu Ivanu Anušiću. A u okviru nekretnine nastat će novi urbani sadržaji, rezidencijalne, gospodarske, znanstvene i društvene namjene, u svrhu provedbe demografskih mjera, izgradnje poduzetničkih inkubatora i izgradnje novih društvenih sadržaja, kazališta, muzeja, sportskih objekata…

Zbrajajući ‘kvadrate’ OLT-a, svih njegovih elemenata, dolazimo do 54.518 četvornih metara, upravne zgrade, trideset i pet gospodarskih zgrada, tornja, četiri nadstrešnice, dvije trafostanice i dva gospodarska dvorišta…, ukupne tržišne vrijednosti od 58.010.000 kuna. Bit će to silno odličan dar, poklon Županiji, ali i Gradu Osijeku za njegov 235. rođendan. Jer, sve to će se dogoditi 2. prosinca, na Dan Grada Osijeka, a na čijoj će svečanoj sjednici Gradskog vijeća sjediti i premijer Andrej Plenković. Dolazi i ministrica Nataša Tramišak.