Unutarstranački izbori Mladeži HDZ-a! Ćorić Domagoj velikim brojem glasova novi zamjenik predsjednika!

Foto: Ćorić Domagoj – MHDZ- 28.11.2021. Održani su unutarstranački izbori u Mladeži HDZ-a gdje je izabrano novo nacionalno vodstvo.

Nakon izbora na lokalnim i regionalnim razinama Mladeži HDZ-a održani su izbori i za nacionalno vodstvo!

Ćorić je poslije dva mandata bivšeg saborskog zastupnika Domagoja Mikulića i dosadašnjeg predsjednika Mladeži HDZ-a Osječko-baranjske županije na unutarstranačkim izborima održanim u nedjelju 21.11.2021 postao predsjednikom Mladeži HDZ-a Osječko-baranjske županije.

Nedugo nakon te izborne pobjede istaknuo je i kandidaturu i za mjesto zamjenika predsjednika Mladeži HDZ-a na nacionalnoj razini i tim potezom pokazao da je imao iznimno veliku podršku među članstvom što je na izborima sada i potvrđeno.

Na izborima je na 73 biračka mjesta diljem Hrvatske, uz poštivanje epidemioloških mjera, glasovalo ukupno 7342 članica i članova Mladeži HDZ-a, pravo glasa imalo je više od 25 000 članova mladih.

Za novog predsjednika Mladeži HDZ-a izabran je Maksimilijan Šimrak.

Šimrak je u protekle tri godine obnašao dužnost predsjednika Mladeži HDZ-a Grada Zagreba, nakon što je izabran za novog predsjednika Mladeži, ujedno postaje član Predsjedništva HDZ-a.

“Mladi u HDZ-u nisu samo budućnost, nego i sadašnjost. Znamo da su izbori vrhunac demokracije, a glasovanje po modelu jedan član – jedan glas dodatno je podiglo standard provedbe izbora i dalo na važnosti svakom članu naše Mladeži”, izjavio je Šimrak.

Dodao je da predsjednik HDZ-a i Vlade Andrej Plenković, kao i cjelokupna Vlada, provode politike koje su od iznimne važnosti za mlade, posebice u vrijeme globalne pandemije covida-19.

Za mjesto zamjenika velikim brojem glasova izabran je i Ćorić Domagoj.

Na izborima u proteklim ciklusima u starijim strukturama stranke ali i samom podmlatku stranke vidljivo je kako je “Slavonski HDZ” znatno ojačao unutar stranke!

Novi potpredsjednici Mladeži su Sanda Livia Maduna, Tin Jurak, Leon Lukinić, Josip Ukalović, Josip Gojak.

Ćorić se zahvalio svima na velikoj podršci od samog početka izbornog procesa i najavio da nastavljaju graditi najsnažniju mladež u Hrvatskoj!

Objavu sa službenog facebook profila prenosimo u cijelosti:

“Dragi prijatelji, članice i članovi Hvala Vam!

Hvala Vam na velikoj podršci od samog početka!

Hvala Vam na više od 7250 glasova!! 

Danas su održani prvi povijesni izbori u Mladeži HDZ-a po načelu jedan član, jedan glas!

Želio bih zahvaliti i svim članicama i članovima Mladeži što su me podržali svojim glasovima za mjesto zamjenika predsjednika MHDZ-a na čelu s našim novim predsjednikom – Maksimilijan Šimrak! 

Ovim putem čestitam i svim izabranim potpredsjednicima i članovima predsjedništva!

Veselim se zajedničkoj suradnji u narednom mandatu! Idemo dalje graditi najsnažniju mladež u Hrvatskoj!” –navodi se u objavi na službenom facebook profilu.