Pripremite se na velike gužve danas u Zagrebu, Plenković dočekao Macrona uz do sada neviđene mjere osiguranja!

Danas su u Zagrebu moguće velike gužve zbog službenog posjeta francuskog predsjednika Emmanuela Macrona Hrvatskoj.

Očekuju se velike gužve u centru grada zbog Macronova posjeta

Najveće se gužve očekuju u samom centru grada, i to između 9 i 11 sati te nešto prije 13 sati.

Naime, Macron je smješten u hotelu Esplanade, odakle će nešto prije 9 sati krenuti prema Pantovčaku, gdje se u 9:15 sastaje s Milanovićem. Zbog toga će na trasi od Esplanade do Pantovčaka biti zastoja.

Još veći poremećaji u prometu očekuju se iza 10 sati. Naime, Macron i Plenković trebali bi se u 10:20 naći kod Spomenika domovini, između Gradskog poglavarstva i dvorane Lisinski.

Potom se štićena kolona vraća na Markov trg, gdje je dolazak planiran oko 10:45, što će ponovno izazvati velike zastoje.

Macron će se s Plenkovićem u štićenoj koloni oko 12:45 ponovno uputiti prema Esplanadi, gdje je u 12:55 zakazan susret s Matom Rimcem, a nakon 13 sati će se održati radni ručak.

Zastoji i u popodnevnim satima na trasi prema zračnoj luci

Poslije ručka je planiran Macronov odlazak iz Hrvatske, zbog čega se u popodnevnim satima očekuju zastoji na trasi do zagrebačke zračne luke.

HAK-ova prometna upozorenja za cijelu zemlju

Kada je riječ o prometu u cijeloj Hrvatskoj, jutros iz Hrvatskog autokluba (HAK) upozoravaju kako magla smanjuje vidljivost, a kolnici su mjestimice mokri ili vlažni i skliski, osobito u Dalmaciji, gdje zbog jakih pljuskova može doći i do zadržavanja veće količine vode na kolniku.

Iz HAK-a napominju kako su mogući odroni, posebice na Jadranskoj magistrali i cestama u gorju.

Na državnoj cesti DC10 između čvorova Luka i Sv. Helena zbog prometne nesreće vozi se jednim trakom, usporeno.

Na zimskim dionicama javnih cesta do 15. travnja obvezna je zimska oprema.

Danas će zbog boravka stranog državnog izaslanstva na čelu s najvišim državnim dužnosnicima na području Grada Zagreba biti na snazi privremena regulacija prometa te će dolaziti do povremenog kratkotrajnog prekida prometa uz preusmjeravanja te uz privremeno postavljenu prometnu signalizaciju.